Preminuo čuveni muzičar: Njegova smrt mnoge je pogodila, nije izdržao borbu sa opakom bolešću
Muzičar, Foto: printscreen/youtube/ MIG Music

tuga

Preminuo čuveni muzičar: Njegova smrt mnoge je pogodila, nije izdržao borbu sa opakom bolešću

Preminuo je u 70. godini

Objavljeno:

Legendarni američki roker Fredi Salem preminuo je u 70. godini. Gitarista je preminuo od "komplikacija zbog raka", potvrdio je njegov bivši bend.

Jutros su se nebesa raširila zbog dolaska legende. Rok je na visinama, Fredi Salem. Dok se ponovo ne sretnemo", navodi se u saopštenju na njegovoj Fejsbuk stranici.

Salem se prvi put pojavio sa bendom "Outlaws" na albumu "Playin' to Win" 1978. godine, godinu dana nakon što je zamenio originalnog gitaristu Henrija Pola.

Ostao je u grupi tokom rada na naredna četiri albuma i napisao nekoliko njihovih hitova, uključujući 'White Horses', 'Long Gone', 'Devil's Road' i 'Don't Stop'.

Salem je napustio bend 1983. godine.

Salem je prvobitno bio bubnjar, a na gitaru je prešao sa 15 godina. Bio je jedini muzičar u svojoj porodici. U jednom trenutku bio je sa svojim bendom na turneji sa Rolingstonsima, nazvavši to iskustvo 'neuporedivim'.

Nijedan drugi bend na svetskim turnejama ne ide kao Stonsi“, rekao svojevremeno.

„Slično je sa putujućim cirkusom. Uvek se nešto dešava. Stonsi su se veoma dobro ponašali prema nama. Iskustvo je bilo neuporedivo sa bilo čim što sam ikada doživeo, do danas. Zaista briljantno iskustvo.'

Salem je snimio i solo album pod nazivom "Cat Dance". Britanski basista Toni Frenklin bio je među onima koji su odali počast preminulom muzičaru.

Tužan sam zbog smrti Fredija Salema. Dragi prijatelj i muzički saputnik. Nedostajaće mi naša živahna ćaskanja.“, napisao je na društvenoj mreži "X".

Bonus video:

01:33:18

SCENIRANJE 18.12.2022. RADMILA ZIVKOVIC

(Espreso/DailyMail/Kurir/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.